štvrtok 4. decembra 2014

Metalická & trblietavá recenzia: Catrice vs. Essence

Ahojte!
Dnes pre vás píšem príspevok v netypickom štvrtkovom čase, keďže už viem, že počas tohto stužkovo-mikulášsko-meninovo-oslavovacieho víkendu sa môjmu blogerskému miláčikovi nebudem mať čas venovať. Dnes to teda bude nablýskaná recenzia metalických očných tieňov a trblietavých lakov, ktoré som nedávno otestovala, a súboj dvoch značiek Catrice vs. Essence.
Začneme teda lakmi na nechty. V tomto predvianočnom období som akosi začala fičať na trblietavých čačko-mačko lakoch, ktoré väčšinou používam na ozdobenie prstenníčku, V drogérke som si kúpila hneď dva, a to Essence Glitter Jewells v odtiene Party in a bottle a Catrice Luxury Lacquers odtieň Glitzteen.

Essence Party in a bottle

Na fotkách vidíte porovnanie laku od Essence. Na prvej je nanesený bez podkladového farebného laku, na druhej aj s farebným podkladom. Vidíte, že v druhom prípade, po použití podkladového laku, farba aj žiarivosť krajšie vynikla, čo by som dala ako pozitívum. Negatívom tohto laku je, že lakovanie s ním je dosť babračka. Musíte dávať pozor, aby sa vám trblietky rozliali po nechte rovnomerne, musíte naniesť viac vrstiev, neustále naberať zo spodnej časti fľaštičky, keďže trblietky sú usadené práve tam a taktiež jeho odlakovanie ide ťažšie.
Tu si môžete pozrieť celú radu trblietajúcich sa lakov od Essence


Catrice Glitzteen
Lak od Catrice ma naopak nesklamal ani bez použitia akéhokoľvek podkladu. V porovnaní s Essence bol ´´hustejší´´, v zmysle, že obsahoval viac trblietavých čiastočiek, ktoré krásne vyplnili plochu celého nechtu už v prvej vrstve. Na nechtoch ukázal ako krásny zlato-bronzový odtieň. Žiadny mínus som nenašla.
Rada Catrice Luxury Lacquers v plnej kráse

Okrem trblietavej mánie ma neobišla ani tá metalická, a tak som si v túžbe po krásnych metalických dymovkách kúpila najskôr očný tieň od Essence z rady Metal Glam  v odtiene krásnej metalickej zlato-bronzovej Golden Eye. Takto vyzeral očný tieň pred použitím.


No a takéto sklamanie nastalo, keď som nabrala maličkú vrstvu na prst.
O tomto očnom tieni som vám  už hovorila vo videorecenzii novembrových Vychytávok&prepadákov. Veľmi ma sklamal ten podfuk, ktorý Essence urobil. Nastriekali vrchnú trblietavú vrstvu, ktorú keď zotriete, nájdete pod ňou úplne obyčajný, za nič stojaci, hnedý, trošku sa trblietajúci očný tieň. Rozhodne žiadny Metal Glam! Pre mňa veľké sklamanie a určite tento očný tieň neodporúčam.
Tu je celá podfukácka rada od Essence dostupná u nás.

Moju metalickú ilúziu našťastie zachránil tento očný tieň od Catrice z rady Liquid Metal.
Táto krásna strieborná s názvom Look me in the ice (milujem tieto catrisácke názvy) nezostala iba v krabičke, ale dostala sa aj na moje viečka. Žiadne nepríjemné prekvapenie ma pri tomto očnom tieni nečakalo a metalickosť akú sľuboval pod obalom, aj splnil. Oveľa lepšie pigmentovaný ako tieň od Essence.
A takto vyzerá celý rad očných tieňov Catrice Liquid Metal. Určite si ešte nejaký prikúpim.

V tomto metalicko-trblietavom súboji teda u mňa jednoznačne vyhrala značka Catrice, lak aj očný tieň môžem za mňa jednoznačne odporučiť.
A čo vy baby? Idete si na trblietkach alebo metalických odleskoch? Máte radšej značku Catrice alebo Essence?
Predčasne vám prajem krásny víkend :)

10 komentárov:

  1. Mně se líbí produkty od obou značek :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. essence máva krásne laky.. Bohužiaľ to s tými "postrekmi" tieňov, ktoré síce vyzerajú pekne ale pod tým je obyčajný nudný tieň robí veľa značiek... Je to podraz naozaj ...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Oba 2 laky jsou moc krásné, takové vánoční :) a musím říct, že mám ty třpytkaté laky nejradši, akorát vždycky nemám ráda to odlakování :D
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super srovnání :) Krásné barvičky na vánoce :) Jinak obecně slýchám/čítám negativa na metalické stíny od Essence, kdy se setře horní vrstva a pod tím už nejsou metalické :/ Škoda, jinak jsou ty barvy totiž krásný :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  5. U mě vede Catrice :) ty stíny Liquid Metal jsou boží :) máš krásné nehty, vypadají jako umělé :)
    www.beautylook.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lak od Catrice vypadá opravdu skvěle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já mám z této řady Metal Glam od Essence ten růžový odstín a je super. Doporučuji

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Musím se přiznat, že jsem pokukovala po tom prvním laku, ale nikdy jsem neměla dobrou zkušenost s laky od essence:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ty laky na nehty jsou moc pěkné... hlavne se mi líbí ten první :)

    Nicole

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ty laky jsou boží ♥ na ty od essence koukám už dlouho, tak uvidím, jestli si nějaký koupím :)

    http://lifewithpett.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť