sobota 5. decembra 2015

Darujem ti...čas na čítanie ♥

Už je to tu! Tak ako som sa vám v minulom poste priznala, že vianočnú náladu ešte necítim, presne včera ma to zasiahlo a priamo do srdca. Zrazu som mala potrebu vyzdobiť si byt vianočnými čačkami a neváhala by som za ne minúť ani zvyšok výplaty, napísala som si zoznam vianočných darčekov, ktoré chcem kúpiť, odela som svoj blog do vianočného a dnes pri počúvaní Paula Anku a albumu Songs of december a vôni pečúceho sa perníka od maminy, som sa rozhodla spísať pre vás zopár tipov na knižky, ktoré si môžete želať alebo niekomu darovať na Vianoce.
Martinus  prišiel tento rok so skvelou predvianočnou myšlienkou. Ku každému nákupu od ich dostanete kartu s venovaním, pomocou ktorej môžete obdarovanému okrem knižky darovať aj čas na čítanie. Na darčekovej kartičke nájdete nápis:
  Darujem ti 2 hodiny na čítanie, ja zatiaľ za teba:................(doplníte podľa vlastných schopností a fantázie :)
A ktoré knižky stoja podľa mňa momentálne za to?
Tanya Burr- Love, Tanya
Ako správna blogerka a začínajúca youtuberka mám svoje vzory a jedným z nich je určite aj britská beauty a fashion blogerka Tanya Burr. Knižka je v angličtine a dozviete sa v nej okrem klasických tipov z oblasti módy a kozmetiky aj celý Tanyin príbeh od detstva, cez dospievanie, hľadanie samej seba, začiatkov s blogovaním a youtube. Je to príjemná a inšpiratívna oddychovka, ktorú určite odporúčam, ak si momentálne neviete vybrať medzi mnohými youtuberskými knižkami, ktoré v poslednej dobe vyšli.
John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle- Nech sneží/ Sneží, sneží/Let it snow
Tri uzimené ľúbostné príbehy od troch najpredávanejších autorov pre mládež na vás čakajú v knižke Nech sneží, v českej verzii Sneží, sneží alebo v anglickom originále Let it snow. Knižka sľubuje dojímavé, zábavné a čarovné príbehy, ktoré na mňa momentálne čakajú na nočnom stolíku. Už sa nemôžem dočkať ako si uvarím horúci čaj, natiahnem teplé vianočné ponožky, zababuším sa do deky a využijem svoj darovaný čas na čítanie.
Lucia Súkeníková- Moje skvelé jedlo
Tip na túto kuchársku knižku mi dala moja kamoška a rozhodne viem, že si ju budem želať na vianoce. Napísaná v štýle tradičných slovenských kuchárok, obsahuje veľa receptov z ľahko dostupných a zdravých surovín a navyše je aj krásne graficky spracovaná. ale pozor, nie je to jedna z tých štýlových kuchárok s obrovskými fotkami a minimom receptov zo surovín, ktoré počujete prvý krát. V knihe je veľa návodov na alternatívne použitie surovín, ak máte problém s klasickými surovinami( lepok, laktóza, atď.) Navyše krásne fotky vám dodávajú chuť recepty okamžite vyskúšať :)
Fitshaker- Fitness diár 2016 (Moja cesta za zdravším ja)
Ak ešte neviete, aký diár si vybrať na budúci rok, určite sa mrknite na tento od Fitshakra. V tomto diáre plnom zdravia, motivácie a výživných tipov nájdete všetko, čo má obsahovať správny diár- dostatočný priestor na zapisovanie svojich každodenných úloh a povinností a navyše plánovač cvičenia, zdravé recepty, tipy, rady, inšpiratívne citáty a mnoho ďalšieho. 
Za všetky citáty vyberám jeden trefný:
Tento diár je česko-slovenský :)

Zaujal vás niektorý z mojich knižných tipov? Máte nejaké super tipy na vianočné čítanie aj vy pre mňa? Plánujete niekomu darovať čas na čítanie? Dajte mi vedieť v komentároch, som zvedavá :)

Dôležité P.S.: Moje milé čitateľky, nebojte sa, nezabudla som vyhodnotiť súťaž o testovací balíček, o ktorý sa a mojom blogu súťažilo naposledy. Víťazku sa dozviete už čoskoro pri vyhlásení Veľkej vianočnej GIVEAWAY! Tento mesiac chcem byť čo najviac štedrá :)

pekný víkend





8 komentárov:

  1. Super tipy na knižky:)...tú Sneží by som chcela prečítať a ešte ma zaujala aj Girl Online a ten fitnessdiár je v mojom vianočnom wishliste:)
    Môj blog: http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úžasný tip na knížky i dárek, já se o tomto "čase na čtení" dozvěděla teprve nedávno. Dávám ti odběr a budu ráda, když se i ty koukneš na můj beauty blog, případně se staneš mým odběratelem. Dendy - lifestyle

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásny článok a skevlýtip na knižku!:) Vždy som si ju chcela prečítať :)
    Milujem knižky a milujem čítanie. Žiaľ poslednú dobu mám na čítanie naozaj veeľmi malo času, ale eraz cez Vianoce si to vynahradím :))

    Krásny deň!
    XOXO

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som na tom podobne, ale cez vianoce príde môj čas :) možno ti niekto daruje čas na čítanie :)

      Odstrániť
  4. ta kucharska kniha sa mi pači aj keď ich máme doma niekoľko vždy sa niečo v nich nájde a určite je zaujímava aj ohľadom tej stravy našťastie nemám problémy že by som nemohla lepok alebo laktózu ale zaujíma ma to:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Trafila si sa mi do vkusu v každom jednom titule:) ja by som tam zaradila ešte novú knižku od ACOS a ešte nejakú fantasy:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť