pondelok 30. marca 2015

☺RECENZIA: Súboj drogérkových korektorov ☺



Krásny upršaný pondelok vám želám! 
V poslednej  recenzii tohto mesiaca som sa  rozhodla posvietiť si na korektory a zrecenzovať zopár vybraných drogérkových pre vás.  Astor, Essence, Max Factor a Maybelline sú štyri značky, ktorých korektory som v poslednej dobe skúšala a hľadala som ten naj, ktorý by si poradil s mojimi kruhmi pod očami. Kokektory prešli naozaj ťažkým testom, nakoľko niekedy mám pocit, že moje kruhy by mi nejedna panda závidela. Ktorá značka teda u mňa vyhrala? Bol to ten najdrahší? Ideme na to!



Začnem tým najnovším, ktorý  sa v drogérkach objavil len nedávno, a je to Astor Perfect Stay 24h Concealer. Táto dvojička make-upu s rovnakým názvom ma prekvapila krásnymi svetlými, na drogérkový korektor netypickými, odtieňmi. Ja ho mám v odtieni 001 Ivory. Korektor má klasický ´´tyčinkový´´ aplikáror s hubičkou na konci, takže s jeho nanášaním nie je žiadny problém. Textúra je taktiež príjemná, krémová, ľahko roztierateľná. Horšie je to, keď už príde na samotnú kryciu schopnosť korektoru. Opísala by som ju ako nižšiu strednú, s mojimi tmavými kruhmi si neporadil, jednoducho ich neprekryl.  U mňa je použiteľný na prejasňovanie, keď mám chuť a čas na kontúrovanie tváre. Ale verím tomu, že svetlejším typom, ktoré až také kruhy netrápia, by tento korektor mohol sadnúť. Cena je príjemná, vyjde vás na 4 eurá.





Ďalším v poradí je korektor od Max Factor CC Colour Corrector. Z celej štvorrady vlastním ten v žlto-bielom odtieni, ktorý je určený špeciálne na kruhy pod očami. U tohto korektoru ma znovu prekvapil jeho svetlý odtieň, je ešte svetlejší ako ten astorácky. Balenie je v praktickej vysúvateľnej ceruzke, s ktorou sa však ťažšie manipuluje, ak ju chcete aplikovať pod oči, nakoľko ceruzka je tvrdšia, čo sa na jemné očné okolie podľa mňa nie celkom hodí. Textúra korektoru je krémovejšia, ak sa na pokožke zahreje, pracuje sa s ňou lepšie. Krycia schopnosť je stredná, čo by malo byť uspokojivé, no na moje kruhy pod očami to opäť nebolo dostačujúce. Celkovo sa mi nepáčilo ako korektor na očnom okolí vyzeral, miestami vytváral hrudky pri navrstvovaní a pôsobil neprirodzene. Od korektoru za 12 eur, špeciálne určeného na kruhy pod očami som čakala oveľa viac.





Teraz prejdem na korektory, ktoré ma naopak potešili a prekvapili. Jedným z nich je korektor od Essence Stay All Day Concealer. Je z kategórie tých lacnejších, kúpite ho za 3 eurá. Ja ho mám v odtieni 20 Soft Beige, čo je stredný, nie príliš svetlý rozjasňujúci odtieň, ale nebude na vás ani tmavý. Aplikátor je opäť klasický tyčinkový s hubičkou na konci, s ktorou sa dostanete aj do problémového vnútorného kútika. Je ľahký, krémový, stredne krycí. Po zapudrovaní pekne vydrží a nezalieza príliš do vrások. Pre mňa použiteľný korektor, s ktorým sa pekne pracuje, dá sa vrstviť a má super cenu. Určite jeden z tých, po ktorých v drogérkach siahnite!





Mojim najväčším miláčikom a denne používaným korektorom je Maybelline Affinitone Concealer. Tento korektor u mňa ešte žiadny neprekonal, striedam ho iba s tým od Essence, ak nepotrebujem až toľko zakrývať. Affinitone mám v odtieni 02 Natural, a to je asi jediná chybička krásy u tohto korektoru, prijala by som ho totiž v svetlejšom tóne, ktorý som zatiaľ v žiadnej drogérke nenašla, aj keď som si istá, že pred 02 musí byť aj 01. Znovu má klasický, mne osobne najviac vyhovujúci tyčinkový aplikátor, s mäkkou hubičkou na konci. Má krémovú, ľahko roztierateľnú textúru, dá sa pekne vrstviť a má vyššiu strednú kryciu schopnosť. Jediný si poradí s mojimi pandovskými kruhmi!  Vyjde vás myslím na 5-6 eur a u mňa je to zatiaľ výherca medzi drogérkovými korektormi.


Ako ste na tom s korektormi vy baby? Ktorý je tým vašim miláčikom? Dajte mi nejaký dobrý typ ☺

prežite nejako tento hnusný pondelok, zajtra to už bude lepšie

7 komentárov:

  1. Ja mam prave ten od Astor a taky mi moje silene kruhy nezakryje, ale jinak ho mam moc rada :-) Kazdopadne priste zkusim ten Maybelline a snad sezenu i svetlejsi odstin, diky za tip, s kruhy se trapim stale :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, můj miláček je taky od Maybelline :) a taky ho zatím žádný nepřekonal. Jjinak používám Camouflage od Catrice a taky celkem ujde. Díky za radu a na ten korektor od Essence s určitě podívám (doufám, že ho budou u nás mít :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úplne zbožňujem ten korektor od Essence a Maybelline, ja mám naj na akné antibaktériálnu tyčinku z Avonu...ja zasa nemám, až také veľké kruhy pod očami ale zato akné:(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak essence korektor ma prekvapil, ale keď som minulý týždeň kupovala nevidela som ho tam, kúpila som si nakoniec od Astoru :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak mojimi najväčšími obľúbencami sú NYX - HD Concealer Photogenic a Maybelline - Instant Age Rewind Concealer (KLIK). Snažím sa nimi šetriť ako to len ide, aby mi čo najviac vydržali. Ale možno by som sa pozrela po tom Affinitone keď je taký fajn :)

    Katka z .BeautyMissfits.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Affinitone jsem jeden čas používala fakt hodně a popravdě ani nevím, proč jsem na něj zapomněla... Astor Perfect Stay aktuálně používám a jsem s ním velmi spokojená! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super článok, určite vyskúšam ten od Maybelline, keďže môj od Avonu mi už dochádza :)

    OdpovedaťOdstrániť