štvrtok 16. júla 2015

Ako nájsť ideálne kozmetické combo?



Zaručený recept a 100%ná  odpoveď na túto otázku podľa mňa neexistuje. Môže sa vám to podariť dlhodobým skúšaním nových a nových kozmetických produktov alebo to môže byť jednoducho len šťastná náhoda, aj keď náhody neexistujú, však?
V najjednoduchšom a najideálnejšom prípade by to malo byť tak, že naša obľúbená kozmetická značka vyvinie celý rad výrobkov, napr. podkladovú bázu, make-up a púder, my si vyberieme vhodný rad pre náš typ pleti, sediaci odtieň, necháme pri pokladni trikrát viac ako sme plánovali, a potom produkty už len používame a oni spolu krásne hrajú. Teda aspoň by mali, veď ich predsa vyvíjali ľudia, vzdelaní, s praxou, ktorým tá kozmetická značka dôveruje a platí...no určite sa už aj vám stalo, že skutočnosť bola iná a niektorý z produktov vašej pleti úplne nesadol. Ako som teda našla svoje naj combo ja?
 Môžu za to moja zvedavosť, chuť skúšať stále niečo nové a nikdy nekončiaca viera v to, že vždy môže byť niečo lepšie, kvalitnejšie, prepracovanejšie...A tak sa mi do môjho ideálneho comba posledného obdobia ( drží ma to už cca. 3 mesiace, tak som si dovolila označenie obdobie) podarilo skombinovať 3 podľa mňa kvalitné drogérkové značky: Rimmel, Bourjois a Astor.

 

♥primer Rimmel Lasting Finish+ make-up Bourjois 123 Perfect + púder Astor Perfect Stay♥


Tento primer je trošku inej konzistencie ako ostatné, na ktoré som bola zvyknutá. Predtým som obľubovala Satin base od Dermacolu alebo Baby Skin od Maybelline, ktoré sú silikónovej priehľadnej konzistencie. Lasting Finish primer je naopak jemne krémový, biely, ľahko roztierateľný a rýchlo sa vstrebávajúci. Na pleti nevytvára až takú medzi vrstvu ako silikónové bázy, čo mne osobne vyhovuje, no napriek tomu dokáže na seba make-up pekne zachytiť a po dlhé hodiny nepustiť.


Odkedy som počas minulého roku objavila značku Bourjois, začala ma baviť svojimi krásne namiešanými odtieňmi make-upov, ktoré ma stále bavia skúšať. 123 Perfect je už tretí, ktorý som skúsila, a úprimne sa priznávam, že si ma získal zo všetkých najviac. Make-up mám v odtieni N51 Vanille clair. Vyhovuje mi svojou ľahkou konzistenciou,  slušným stredným krytím a najviac na ňom zbožňujem to, ako ľahko sa do pleti zapracováva, samozrejme aj zásluhou toho, že skvele funguje s rimmeláckou bázou☺ no stačí pár ťahov flat topom a je to! Má príjemnú vôňu a obsahuje tri druhy korekčným pigmentov: žlté pre korekciu tmavých kruhov, fialové pre korekciu sivej, unavenej pleti a zelené pigmenty na vymazanie začervenaných miest. Výsledkom je zjednotená, zdravo vyzerajúca pleť, na ktorej make-up vydrží  6-8 hodín, podľa typu pleti.


Púder Astor Perfect Stay je mojim absolútnym púdrovým miláčikom. Dôkaz mojej lásky k nemu môžete vidieť na fotke, momentálne spotrebovávam už jeho tretie balenie! Mám ho v odtieni 102 Golden beige.  Tento púder je jednoducho finiš, ktorý  moja pleť potrebuje. Zafixuje, zmatní moju mastnú pleť, všetko drží na svojom mieste tak ako chcem, pokojne aj 4-5 hodín bez nutnosti prepúdrovania sa. Navyše púder môžete na mokro použiť aj ako make-up. V balení je aj praktické zrkadielko a hubička. Jedinou jeho nevýhodou je to, že u mňa sa rýchlo spotrebováva, jedno balenie mi vydrží cca. mesiac.

A čo vy, baby, našli ste už svoje ideálne kozmetické combo? ☺







5 komentárov:

  1. Ten make-up vypadá dobře, od Bourjois mě láká hlavně Healthy Mix :-) Jinak já aktuálně používám make-up Rimmel Match Perfection + pudr Dermacol a docela mi tahle kombinace vyhovuje :-) Bázi nepoužívám, kvůli sušší pleti dávám přednost spíše krémům, ale bázi od Dermacol bych si chtěla pořídit :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super veci:)..ja sa teraz moc nemaľujem, len výnimočne. Ale mojou topkou je púder od Catrice, určite vyskúšaj.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od Bourjois jsem ještě nic nezkoušela a ani vlastně nic v drogerii neviděla. Přesto ten makeup vypadá moc dobře! Zaujala mě teda ta podkladová báhe od Rimmelu, tak uvidíme :) -L

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak ja zatiaľ svoje kombo mejkapove nemám ale verím že sa čoskoro k nemu dopracujem :-D ty si si našla fakt skvelé :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Také mám primer od Rimmelu, ale ten stay matt:) jinak ten make-up je hodně chválený, a vypadá opravdu suprově:)

    OdpovedaťOdstrániť